Natuurgebied De Brand

Onze camping grenst aan natuurgebied De Brand dat snel bereikbaar is via een pad dat naast onze camping loopt. Vanaf ons campingterrein kijkt u uit over dit mooie gebied.

Dit rustgebied is opengesteld voor bezoekers. Er zijn gemarkeerde wandelroutes om het gebied te verkennen. U kunt via de app van IVN natuur educatie, de wandelroute  ‘met laarzen langs de Zandley’ downloaden. Dit is een leuke wandelroute waarbij u informatie over de Brand krijgt. Het bijzondere natuurgebied De Brand staat bekend om zijn vele bijzondere dieren en planten.

In het gebied komen bijna alle soorten amfibieën van Nederland voor, zoals de boomkikker, heikikker en kamsalamander. Er broeden in het natuurgebied zo’n 100 vogelsoorten zoals de Wielewaal en middelste bonte Specht. De kleine ijsvogelsvlinder en de grote weerschijn vlinder komen voor.

Al die natuur is te danken aan water. In het natte bos komen allerlei bijzondere planten voor zoals bosanemoon, draadgentiaan en bospaardenstaart.  In het gebied zijn 50 poelen.

Een wandeling door de Brand is dan ook zeker een aanrader. Laarzen of dichte schoenen zijn aan te raden omdat het moerassig is.